Lukka er mat, vin og reise

Eg er litt forelska i matbøker utan at det viser igjen i den daglege matlaginga... Men fryden over bileta og menyane er stor :).

I ein lengre periode no, har eg hatt Hagerup & Børresen si bok "Lykke i Piemonte" på nattbordet. Eg har kost meg med ho som om det var nattmat eg hadde med meg i senga. Lese litt om gangen, tenkt og kost meg. Her er det seriøse deler med med god informasjon om vingårdar i Piemonte og vintypar. Fakta, rett og slett. Så kjem det gode oppskrifter på italiensk mat. Innimellom alt dette fornuftige, fortel Klaus Hagerup om reisa, møtene, syklinga, maten og vinen på sin måte. Vimsekopp, pessimist, nysgjerrigper og klok. Ja, han er det meste.

Boka var ein fryd. Og eg har fått meirsmak på nattmatbøker (dvs. nattbordbøker om mat). Ikkje blir ein feit av det heller!

Kommentarer